Wednesday, January 21, 2009

To Ammi...

  • Dear Ammi...

  • Ammi, adik dah besar sekarang, adik dah 'tee' years old, adik suka main dengan abg yaya..adik tak suka tido la(dengan) abg yaya, adik nak tido la ammi, baba tido la abg yaya, tu sana bilik abg yaya bukan bilik adik,ni bilik adik, adik nak ammi puluk adik tido.

  • Ammi, adik dah yak dlm pepers, adik tak cakap, adik tak nak yak dlm totis (potty shape tortoise),adik tak suke.. adik nak ammi basuh yak adik, adik taknak baba basuh, baba basuh tak sedap, baba tak pandai basuh yak adik..

  • Ammi, buatkan adik teh susu cawan gerin, emm nak milo jugak cawan lion adik..nak air kosong cawan putih...adik nak sume sume, ammi bawak depan k, adik nak tgk Wiggles minum air depan.Adik tak boleh bawak sume sume..,tangan adik ponoh, adik kecik lagi..

  • Ammi, adik nak mamam mi goleng, ammi buat tau, adik tunggu depan, adik nak share share dgn abg yaya, abg yaya pun suka kan mkn mi goleng, ammi nak ke? ammi pinjam adik punya mi k..

  • Ammi, ammi tak nak bawun? ammi nantuk ek? adik pun tak nak bawun, adik nak tido puluk ammi lagi..

  • Ammi, baba mana? baba wert?(work). ammi tak wert kan, ammi duk umah la adik la abg yaya...kita sume sume duk umah ammi tenok kan.

  • Ammi, ammi watpe ammi? ammi masak?adik nak tenok k, adik tak kacau, adik tenok je..ammi masak ape? ammi masak lumbu ke daging? adik nak ayamla...adik nak nasik la ayam la kicap, ammi bukakkan ayam tau(cuit cuitkan)..adik suka ammi masak ayam goleng..

  • Ammi, kita nak pigi mana? kita nak pigi gasel ke? (garage sale), nanti kita bili buku abanana (bananas in pyjamas), buku Wiggles, mainan adik k..adik dodok belakang dgn abg yaya pakai belk (belt), tak boleh dodok depan kan, kat mesha je boleh kan ammi.........

6 comments:

Suzi said...

sara..
adik ni pelat apa ni...hihihi...pelat org putih ke, pelat melayu??...

Sara Russly said...

Hehehe,..tu namanye pelat jawa kut. haha.. tak tau la..tp mmg cute cara dia cakap

cet91 said...

seriously 2 adek ckp ke?
huhu..
windu banget same dy...

Sara Russly said...

Mmg dia ckp camtu, suara dah makin nyaring. pc baru ada prob sikit la cet, nak kena activate maybe in a few days time. balim nye ni aphal ntah if bukak blog xde gambo,kak xleh view lg cet nye, bc jele bole.also xleh add as follower. k tgu pc okla..krm slm sume

-theodore- said...

windu nyer kat budek 2 org tue..

-mok de nadzirah-

Cerita Dewasa said...

ammi....