Wednesday, January 21, 2009

Am i what i think i am??

-Salam-

For the last few days..

I have been getting these symptoms:

1. Fatigue/ tiredness (penat sangat, nak tido siang je lama pulak tu..pagi liat je nak bangun, mcm penat lari Marathon pulak...)

Possible causes: Stress, exhaustion, depression, cold/flu..

2. Nausea (rasa loya je, ee kelat kelat je mulut ni bak kata kak suzi, asyik nak isap sweets, gosok gg pun nak termuntah..air liur terkumpul dlm mulut-no actual vomit is out but ada feeling je...)

Possible causes: Food poisoning, stress, stomach disorder

3. Backaches (dekat dgn punggung tu berdenyut, x selesa, sengal2)

Possible causes: stress, physical or mental strains

4. Swollen/tender breast (tak selesa je..janganlah terkena kat situ..)

Possible causes: harmonal imbalance, impending menstruation (PMS), birth control pills

And last but not least....

5. Delay in Menstruation (aish apsal la lambat period ni...-dah 10 hari late ni...)

Possible causes: harmonal problem, tension, stress,breastfeeding..

Hmm...what is wrong with me? nak kata stress, xde la pulak, happy je seronok duk sini. Tak amik la pulak birth control..salah makan ke? hubby & the kids ok je. after all i cooked everyday, tak ada mkn luar ke ape ke..breastfeeding pun tak jugak, adik dah 3years old. Dulu stop at 2yrs 7 mth,lama dah..

Nape ek?can anyone diagnose me?

hehehe..

Until next time, jumpa lg...-Wasalam-

6 comments:

Ummu Layth said...

pregnant kot

Sara Russly said...

Alhamdulillah Dr Aliya, ur diagnose was right! smlm k sara beli pregnancy test kit, mmg +ve. so Dr, any tips/advice for a pregnant lady?

Suzi said...

tahniah sara!!...wah tercapai juga hasrat nak merasa bersalin kat sini...take care...

Sara Russly said...

Thank u kak suzi, kalo akak x balik b4 that dptla tengok bby sara kan..

Ummu Layth said...

hehehehehe. akak dah anak 2..buatpe la nak mintak tips dari orang :p dia dah expert dah

Cerita Dewasa said...

tulisan yang lucu