Thursday, February 26, 2009

Good news from Malaysia..

Alhamdulillah now i'm feeling much better..

Last week we had some good news from Malaysia..

Mamanah (no, namanye bukan nah short of Rosnah or whatever, tp ni panggilan budak2 ni kat mak ngah diaorg-mama ngah tp disebabkan kepeletan Yaya masa kecik jadi lekatla smpi skrg mamanah). So back to the story, mamanah msg ammi last week, mengatakan akish ( nama manja my niece, her full name is Fatin Dayana Balqis, mmg pjg nama dia ni, akish for short, tp if ikut pelat akish yg pelat hurug k, jadinye atish la pulak..) "Atish akan jadi gayung la ammi, I'Allah in October"..haaa? ulang balik? gayung, rupenye atish maksudkan jadi kak yong daa...yela kan atish pelat..

Gambar di atas gambar atish & adik berposing on the last day of our holiday ,masa tu family retreat ke Pangkor thn lepas, the last family retreat b4 adik & family ke Astro Ria (australia versi pelat adik)..

Alahai, atish pun nak dapat adik ek, Alhamdulillah, sume org excited, ammi suka sgt citer kat baba diaorg ni, smpi termuntah! (ammi tak boleh cakap banyak sgt ti mesti nak termuntah, kat umah ni ammi byk wat sign language je...)

Atish ni sebaya adik, cuma bulan je lain, adik is 27 days older than atish, dalam pantang sama-sama..sama2 at Tokma's house, so bila ammi dah sihat sikit, byk teman tokma ke meeting la, program la & mcm2 lagi. Adik tinggal dgn mamanah & nenen sama2 atish, bila ammi dah balik, both nenen ammi pulak..So, after 3x kenyang sorang, (sebenarnya byk kali kenyang) secara tak rasmi nya declare la diaorg ni adik-beradik..atish dengan Babalim kira muhrim...

Pastu bila mamanah start work, ammi jaga atish dengan adik dengan Yaya..penat ooo..atish & adik both fully nenen ammi for about a month! bayangkan, ammi mcm nak pitam je bila dah petang.Lepas sebulan bibik jaga atish tp di supervise oleh ammi & atish start on bottle.Time tu hari-hari aboh (abah atish,atish panggil aboh ikut slang pahang dia) belikan ammi dua bungkus nasi lemak at gerai depan kedai Larizz tu, hmmm mmg sedap! -alahai teringin la pulak..

1 for b/fast & 1 for lunch, ammi mmg tak sempat nak masak & wat ape2 dgn 3 budak cute ni...

Seronok! tp penat, adala experience ammi menjaga anak twins...kalau dpt twins pasni I'Allah tak la kekok sgt, hehehe..(kali ni takla, dlm ultrasound nmpk 1 je..)

Soo..I'Allah Sept ni, adik & Yaya akan dpt adik, atish pun nak jadi 'gayung' in october,hehe..adik je tak nak dipanggil abg, masih adik la dia..Tokma & Tokba akan dpt 5 cucus..Hmm...best news ni, tp sedih yela jauh kan...entah bile leh jumpe , tgk gambar jela or tgk dlm Skype...

So kiranya ammi ni ada 3 anak...actually ammi ada 4 anak! 2 dilahirkan, 2 disusukan..tp nanti next time la ammi citer lagi... Ok, till next time,-wasalam-

5 comments:

Ummu Layth said...

menariknya! sgtlah rapat hubungan korg sampai bleh susukan anak masing2

Suzi said...

salam sara...
alhamdulillah dah ok sikit ye...
akak baru je dpt anak sedara kedua(adik abg sham) 25/2 hari tu...sedihnya dua2 anak sedara ni blm pernah tengok lagi....
adik akak pulak bln 4 ni bersalin...bagus juga ada juga pengubat rindu utk mak akak yg ket kg tu...yelah kami ni duk jauh lama dah tak jumpa....

Niki said...

Sara, pandai nye adik ko plan gether gether ye... So skrg cam ne? Feel better? Aku dah 7 mths. Dah tak larat sgt sgt ni. Rasa macam nak cuti awal je. Tapi nanti tak de "gaji".. cam ne tu??? heheheh...So, panjat le jugak komuter ngan LRT tu.. tapi kalo tak larat sgt aku drive je. laju pun laju, cpt je sampai umah.. duit pun laju gak.. Next week will appointment with specialist for operation date. Take care dear!!

Sara Russly said...

Aliya-alhmdlh..mmg kami rapat sesangat..

kak suzi-skrg sara alhmdlh dah better la, muntah dah kurang,cuma penat tu mmg memanjang la..nasib baik abg alim byk bantu ;-).Mesti rindu kan dgn org M'sia, lagi2 dpt ank sedara,dulu masa sara g uk baba wat phD bile balik m'sia ramai cousins2 yg x kenal & yg dah kenal pun jadi x rapat spt sblm pegi. krg dah besa baru mcm nak merapatkan diri balik,hehe..

Niki-ala ciannye ko, eh jgn drive lelaju sgt tau, ingatla org yg tersyg..take good care of urself k. Ti bgtau ek bile operation date ko. miss u my dear..

~ Liyana89 ~ said...

Salam...tahniah utk k.sara..smga sihat selalu,,n jaga diri leklok k?

~ kenangan terindah89 ~